ДУХОВНІСТЬ

Президент привітав українців із Різдвом Христовим

На Різдво Віктор Янукович побував на святковій літургії у Свято-Успенському Святогорському Зимненському жіночому монастирі в с. Зимне Волинської області. Там Різдвяну літургію відправив керуючий справами УПЦ архієпископ Бориспільський Антоній.

Глава держави передав настоятельниці монастиря ігумені Стефані церковний посуд для здійснення обряду освячення хліба, пшениці, вина та єлею. А керуючий справами УПЦ архієпископ Бориспільський Антоній та ігуменя Стефана подарували Президентові Зимненську ікону Божої матері на згадку про перебування у монастирі.

Уже по завершенні Різдвяної літургії Віктор Янукович оглянув монастир і відвідав печери преподобного Варлаама та храм святої Юліанії княгині Ольшанської.

Як повідомляє прес-служба Президента, у день Різдва Христового Віктор Янукович побажав українському народу щастя та сили духу. «Ми з вами повинні пройти всі іспити, які дає нам Господь Бог, — сказав він, коли завершилася святкова літургія у Свято-Успенському Святогорському Зимненському жіночому монастирі. — Ми бажаємо собі, своїм сім’ям, всьому українському народу щастя, і щоб наша земля квітла».

У Зимненському монастирі главу держави вітала ігуменя Стефана. Фото Валерія МЕЛЬНИКА

На переконання глави держави, відродження Зимненського монастиря свідчить про те, що православна віра є непохитною, а святині, які ми бережемо і яким вклоняємося, допомагають кожному поколінню тримати цю силу духу.

Того самого дня в Успенській Києво-Печерській лаврі у різдвяному молебні взяв участь Прем’єр-міністр Микола Азаров. Також були присутні Голова Верховної Ради Володимир Рибак, Секретар РНБО Андрій Клюєв, представники уряду, Київської обласної державної адміністрації, народні депутати та віряни, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»