РОБОЧА ПОЇЗДКА

На Одещині Президент наголошував на тому, що лише розвиток економіки дасть змогу підвищувати соціальні стандарти

Віктор Янукович відвідав Одеський кабельний завод, який є лідером в СНД з виробництва волоконно-оптичних кабелів та інтелектуальних LAN-кабелів для цифрових систем передачі даних. Глава держави високо оцінив ефективність виробничої структури заводу, назвавши позитивним чинником конкурентоспроможність його продукції на зовнішніх ринках: «20—30% продукції йде на експорт. Це стимулює вас, тримає у формі». У цьому контексті він назвав конкурентоспроможність вітчизняної продукції важливою складовою у сучасних світових умовах.

Під час спілкування із трудовим колективом заводу Віктор Янукович говорив і про інноваційно-інвестиційний розвиток нашої держави, який полягає в реконструкції підприємств із використанням сучасних технологій та залученням інвестицій: «Нам потрібні інновації та технології». Однак для роботи інвесторів та успішного ведення бізнесу слід створити сприятливі умови.

Віктор Янукович переконаний, що за такими підприємствами, як «Одескабель», — майбутнє нашої економіки.
Фото Aндрiя МOСIЄНКA

За словами глави держави, що швидшими темпами відбуватиметься модернізація України, то більше коштів вкладатиметься в реалізацію соціальних ініціатив. А під час будівництва нових підприємств слід обов’язково враховувати екологічну складову. Тож власники підприємств мають робити все необхідне для забезпечення відповідних норм на виробництві.

Уже під час відвідання Центру реконструктивної і відновлювальної медицини Одеського національного медичного університету Президент відзначив важливість створення університетських клінік на базі таких медичних установ. Зокрема, головними напрямами роботи цієї клініки є використання високотехнологічних малоінвазивних, органозберігаючих технологій.

Того самого дня глава держави взяв участь у відкритті реконструйованого Одеського обласного театру ляльок. Церемонія відбулася до 80-річчя його заснування. Президент зазначив, що відновити театр вдалося завдяки спільним зусиллям місцевої, центральної влади та меценатів. Він оглянув будівлю, ознайомився з її історією та поспілкувався із трупою лялькового театру.

А під час розмови із представниками засобів масової інформації глава держави наголосив на тому, що влада поставила завдання не залишити без розгляду жодне порушення під час парламентських виборів. «Усі голови обласних держадміністрацій усвідомлюють відповідальність, яку несе влада як під час підготовки до виборів, так і в день голосування. Ми намагатимемося зробити все, щоб підрахунок голосів був реальним, справедливим, щоб вибори пройшли в умовах, рівних для всіх учасників цієї виборчої кампанії».

За його словами, оцінку роботі місцевої влади мають давати самі громадяни, зокрема це й оцінка роботи влади під час виборів. «У нас головним індикатором і барометром буде голосування населення. Так, як воно ставитиметься до влади, така їй і оцінка», — передає слова Президента його прес-служба.

Водночас Віктор Янукович наголосив, що робота керівників регіонів постійно аналізується, і в Україні немає жодної області, де б не було зафіксовано помилок.

Президент також висловив переконання, що загалом реформа місцевого самоврядування має забезпечити розвиток самодостатніх регіонів. Окрім цього, глава держави зазначив, що вона повинна забезпечити поступову передачу повноважень від центральної влади до органів місцевого самоврядування. На його переконання, це дасть змогу поліпшити об’єктивність прийняття рішень у багатьох питаннях. «На місцях можна точніше визначити пріоритети розвитку регіонів і передбачити їхнє відповідне фінансування», — зауважив він, додавши, що розробка стратегії розвитку регіонів має належати до компетенції органів місцевого самоврядування. «Безумовно, реформа місцевого самоврядування має відбуватися поступово і послідовно. Але прогрес рік у рік ми повинні відзначати», — резюмував Президент. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»