ЄВРО-2012

Президент закликав вітчизняну збірну з футболу сконцентруватись і продемонструвати
на ігровому полі бойовий дух

 

У день відкриття чемпіонату Європи з футболу перед відльотом до Варшави для участі в офіційній церемонії відкриття першості Віктор Янукович відвідав тренувальну базу української національної збірної. Там він поспілкувався з футболістами та тренерським штабом команди.

Головний тренер нашої команди Олег Блохін і президент Федерації футболу Григорій Суркіс поінформували главу держави про останні приготування української команди до участі у фінальній частині футбольних змагань. Капітан Андрій Шевченко подарував Віктору Януковичу іменну футболку команди з 12-м номером, а Олег Блохін — футбольний м’яч з автографами її гравців.

«Ми дуже хочемо, щоб у вас усе вийшло, будемо на всіх ваших матчах. У вас має бути бойовий дух, і ви його повинні продемонструвати», — звернувся глава держави до футболістів.

Президент також побажав збірній України з футболу успіху під час ігор фінальної частини чемпіонату Європи: За словами Віктора Януковича, у 2010 році мало хто вірив, що Україна зможе підготуватися до цих спортивних змагань. Мовляв, були поради відмовитися від проведення в Україні фінальної частини Євро-2012, однак він не дослухався до них. «Така можливість трапляється раз у житті, і якщо я її втрачу, я не пробачу собі. І, напевно, мені не пробачать вболівальники… Виявилося, що в нас є сили, дух і бажання, — передає слова Президента його прес-служба. — Молитимемо Господа Бога, щоб допомагав. Я тримаю за вас кулаки».

У нашої збірної дуже вильний 12-й гравець. Фото Андрія МОСІЄНКА

А потім глава держави відбув із робочим візитом до Республіки Польща. Разом із президентом цієї країни Броніславом Коморовським і президентом УЄФА Мішелем Платіні він переглянув церемонію відкриття фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу та матч між національними збірними Польщі та Греції. До слова, у хореографічній постановці на урочистостях було задіяно понад 800 волонтерів, які представляли 63 країни. А після них уже стартував матч між національними збірними командами.

У Варшаві відбулася й зустріч президентів України та Польщі у форматі «віч-на-віч». Під час неї глави держав обговорили широкий спектр питань двосторонніх відносин. Зокрема йшлося про спільне історичне минуле двох країн і Національний історико-меморіальний заповідник «Биківнянські могили». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»