МЕТА

Законодавство у сфері відповідальності за економічні злочини  слід привести до європейських стандартів

Таке переконання висловив Президент Віктор Янукович у ході робочої наради щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері економіки та господарської діяльності, що відбулася під його головуванням.

У своєму виступі Президент наголосив, що питання законодавчого вдосконалення відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності на сьогодні є особливо актуальним. Адже надмірна криміналізація правопорушень у сфері бізнесу призводить, з одного боку, до обмеження прав та свобод громадян, зниження їх підприємницької активності, а з іншого    не приносить жодної вигоди для держави, яка фактично не отримує належного відшкодування завданих такими протиправними діями збитків.

«Економічні злочини корумпують правоохоронні органи, судову систему, — констатував Віктор Янукович.    Наша мета    зробити таким чином, щоб злочинці, які скоюють економічні злочини, повертали збитки, яких вони завдали державі, і у них були мотивації їх повертати. За рахунок повернення цих коштів держава повинна значно пом’якшувати покарання».

Президент наголосив на необхідності ухвалення цих змін до прийняття нового Кримінального процесуального кодексу: «Ми хочемо зробити справу, яка буде спрямована на вдосконалення законодавства і доведення його до європейських стандартів».

Зі свого боку радник Президента — керівник Головного управління з питань судоустрою Андрій Портнов поінформував учасників зібрання про розроблені пропозиції, які законодавчо забезпечать гуманізацію відповідальності за вчинення правопорушень у сфері економіки та господарської діяльності, повідомляє прес-служба Президента.