ПАРТНЕРСТВО

Пропозиції вітчизняних та іноземних інвесторів буде покладено
в основу відповідного протоколу і спеціального доручення

Впровадження реформ в Україні, безумовно, відбуватиметься з урахуванням точки зору інвесторів. Про це заявив Президент Віктор Янукович під час зустрічі з президентом Європейського банку реконструкції і розвитку Томасом Міровим, яка відбулася перед початком засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів.

Що показує барометр реформ

«Я хочу послухати точку зору інвесторів, — як на їхній погляд сьогодні виглядає правове поле в Україні, як реформується законодавство. Позицію інвесторів ми обов’язково врахуємо під час проведення реформ», — підкреслив глава держави. У цьому контексті наголошено на важливості взаємодії державно-приватного партнерства.

Окремо Президент зустрівся і з деякими великими інвесторами. Серед них були, зокрема, голова Ради директорів компанії «Арселор Міттал» Лакшмі Міттал, президент компанії «Кульчик Холдинг С.А.» Ян Кільчик, президент компанії «Каргілл Інк.» Грегорі Пейдж, голова наглядової ради консорціуму «Альфа-Групп» Михайло Фрідман.

Така увага є цілком зрозумілою, адже влада розраховує на участь національного та іноземного бізнесу у проведенні реформ в Україні. «Для мене дуже важливе відчуття того, що той барометр, що є в державі в особі бізнесу, підкаже: у той бік дме вітер чи ні», — зазначив глава держави.

Корисні й серйозні сигнали

Він також закликав бізнес бути соціально відповідальним. «Більшість із вас несе соціальну відповідальність у державі. Окрім того, що ви роботодавці, я знаю, що більшість ваших компаній беруть участь у різних соціальних проектах. І це дуже важливо», — заявив глава держави.

Віктор Янукович подякував бізнесу, який вкладає кошти у соціальний розвиток України: «Я вдячний вам за участь у цих програмах і також запрошую розширювати такі можливості, тобто вкладати кошти у майбутнє».

У цьому контексті глава держави наголосив на важливості державно-приватного партнерства. «Хотів би на перспективу сказати вам: ця співпраця буде вдосконалюватися і поглиблюватися». Саме тому пропозиції, які висловили вітчизняні та іноземні інвестори на засіданні Ради інвесторів, буде покладено в основу відповідного протоколу і спеціального доручення. Про це Віктор Янукович заявив у своєму заключному слові на пленарному засіданні Ради вітчизняних та іноземних інвесторів: «Ми отримуємо від вас дуже серйозні й корисні сигнали, що робити. І цей механізм працює».

Глава держави попросив представників бізнесу, які не виступали на засіданні, протягом двох тижнів подати свої пропозиції у письмовій формі. «Дуже важливо сьогодні, щоб рух наших взаємин набирав дедалі більших обертів, і ми ставали на нові рейки відносин влади і бізнесу. Це вкрай сьогодні потрібно», — резюмував Президент.