АКТУАЛЬНО 

Завдяки тепличним господарствам підвищується безпека  внутрішнього продовольчого ринку й валютна стабільність
 

У ході робочої поїздки  на Тернопільщину Прем’єр-міністр Микола Азаров узяв участь в урочистій церемонії відкриття сучасного тепличного комплексу, розташованого в селі Синьків Заліщицького району.

«Я побачив сучасне село, і ми вже бачимо, що почали вибиратися з тієї прірви, в якій були, й почали будувати сучасну державу. Відкриття теплиці — хороший приклад співпраці бізнесу і держави», — зазначив глава уряду, додавши, що відкриття найбільшої в Україні теплиці — це перші кроки в напрямку забезпечення нашої держави власними овочами.

Нова теплиця розрахована на вирощування 9 тис. тонн овочів. «Це реальний внесок у нашу продовольчу незалежність, у валютну стабільність, стабільність національної грошової одиниці. Що менше ми імпортуватимемо, що більше вироблятимемо самі, то стабільнішою буде гривня», — додав Микола Азаров.

Прем'єр переконаний: треба більше вирощувати власних тепличних овочів. Фото Олега МАРКЕВИЧА

Для повного забезпечення України власними овочами потрібно збудувати нові сучасні тепличні комплекси на площі 2 тисячі гектарів, переконаний Прем’єр.

Загалом Микола Азаров залишився задоволений ходом реалізації кроків щодо гарантування продуктової безпеки країни. «Поступово проблема забезпечення нашого продовольчого ринку розв’язується, а це запорука цінової стабільності на ринку продовольства», — заявив він.

Великий сучасний тепличний комплекс у селі Синьків дасть змогу створити нові високотехнологічні робочі місця з високим рівнем зарплати, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

У цьому ж селі Микола Азаров відвідав приміщення новозбудованої загальноосвітньої школи. Він оглянув лінгафонний кабінет, клас першокласників та спортзал, поспілкувався з учнями і вчителями та подарував закладу сучасний комп’ютерний комплекс.

Уже проводячи засідання «круглого столу» з питань розвитку агропромислового комплексу та сільських територій України, Микола Азаров поставив головам обласних і районних державних адміністрацій завдання відновити централізоване освітлення в сільських і селищних населених пунктах України.

Уряд також продовжує реалізацію програми з реконструкції та будівництва теплих туалетів для сільських шкіл. Адже в деяких населених пунктах, зокрема й у Західній Україні, досі є школи, де школярі змушені користуватися вуличними туалетами. У відповідь голова Тернопільської облдержадміністрації Валентин Хоптян запевнив, що в його області всі вбиральні розміщено лише в школах. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»