НАДЗВИЧАЙНА ПОДІЯ

Завдяки оперативним діям еменесівців швидко загашена пожежа у Свято-Миколаївському храмі міста Ковеля...

Вона виникла приблизно о сьомій вечора. На виклик працівника комунальної служби міста, який першим помітив відблиски вогню у вікнах храму, відразу ж прибули чотири пожежних автомобілі пожежно-рятувальних частин N4 та N19 Ковельського гарнізону МНС.

- На цей час по дерев'яних перегородках вогонь вже встиг переміститися із місця виникнення пожежі на досить значну площу і почав вириватися назовні, - розповів керівник прес-служби Головного управління МНС України у Волинський області, підполковник цивільного захисту Володимир Нестеров. - Висока температура, зокрема, проривалася назовні і вже розплавила пластмасові ринви на даху. Але наші співробітники правильно оцінили ситуацію. І, не гаючи секунд, відразу через чотири пожежних стволи подали воду у місце загоряння. Струмінь ще з одного, поданого вже з автодрабини, захистив купол церкви...

Протягом семи хвилин рятувальникам вдалося локалізувати вогонь, а ще за дві - повністю загасити пожежу.

"Червоний півень", що розгулявся на площі в тридцять квадратних метрів, пошкодив одну із запрестольних ікон, хоругви іконостасу, дерев'яні перегородки. Але, на відміну від надзвичайної події у селі Волошки Ковельського району, де кілька літ тому давній дерев'яний храм був повністю знищений вогнем, тепер фактично "обійшлося переляком".

Нині працює спеціально створена комісія, яка вивчає причини загоряння.