Розкажіть, будь ласка, докладно про те, якою за законом має бути додаткова щорічна відпустка для працівників зі шкідливими та важкими умовами праці.

Є. БАРЛАДЯН, начальник Конотопського
будівельно-монтажного експлуатаційного управління N5

Сергій РЯБОКОНЬ,
головний державний
експерт з умов праці
Мінсоцполітики:

- Статтею 7 Закону "Про відпустки" передбачено, що конкретна тривалість щорічних додаткових відпусток за роботу із шкідливими і важкими умовами праці встановлюється колективним або трудовим договором залежно від результатів атестації робочих місць та часу зайнятості працівників в цих умовах.

Додаткова відпустка надається пропорційно фактично відпрацьованому часу. У розрахунок часу, що дає право на додаткову відпустку, зараховуються дні, коли він був фактично зайнятий на роботах у шкідливих та важких умовах праці не менше половини тривалості робочого дня, встановленого для працівників цих виробництв, професій, посад (п.9, п.10 Порядку застосування Списку виробництв, цехів, професій і посад із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість працівників на роботах в яких дає право на щорічну додаткову відпустку, затвердженого наказом Мінпраці від 30.01.1998 року N 16 та зареєстрованим Мін'юстом 30.01.1998 року за N 58/2498 (із змінами).

Конкретна тривалість щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці встановлюється колективним чи трудовим договором залежно від часу зайнятості працівника в цих умовах (стаття 8 Закону "Про відпустки"). Відповідно до Порядку застосування Списку виробництв, робіт, професій і посад працівників, робота яких пов'язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням або виконується в особливих природних географічних і геологічних умовах підвищеного ризику для здоров'я, що дає право на щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці, затвердженого наказом Мінпраці від 30.01.1998 року N 16 та зареєстрованому Мін'юстом від 30.01. 1998 року за N 57\2497, у розрахунок часу, що дає право працівнику на додаткову відпустку, зараховуються дні, коли він фактично був зайнятий на роботах із особливим характером праці не менше половини тривалості робочого дня, встановленого для працівників цих виробництв, цехів, професій, посад. Додаткова відпустка надається пропорційно фактично відпрацьованому часу.