Мода на меблі, звісно, не така швидкоплинна, як тенденції в одязі, однак якщо ви саме зараз плануєте оновлювати інтер’єр, врахувати їх варто. Що радять дизайнери при оформленні кухні — найзатишнішого місця в домі? Тенденції 2016 року спрямовані на те, щоб зробити місце приготування їжі насамперед функціональним та сучасним і полегшити роботу господині з прибирання цього куточка квартири.

 Фото з сайту http://mebel-gorodok.com/

1. Перше правило — зручність. Якщо декоративні деталі не мають жодної користі, від них просто відмовляються. Навіть ручки на дверцятах — це вчорашній день, кухонні шафки повинні відчинятися простим натисканням на дверцята. Максимум функціональності вдасться забезпечити, якщо не купувати готовий гарнітур, а виготовити його на замовлення. Завдяки індивідуальним замірам кожен куточок кухні буде використаний з максимальною користю.

2. Аксесуари для зберігання цілком приховані. Ніяких окремо розташованих хлібниць, коробок з кухонною технікою чи іншого нагромадження речей — на все це мають знайтися полиці в шафах, щоб сховати речі від стороннього погляду. При цьому продукти можуть зберігатися поруч зі столовими приборами та каструлями. Висувні сітки, полиці для пляшок, висувні кошики, полички з функцією обертання, приховані контейнери для столових приборів — грамотно спланований гарнітур економить чимало кухонного простору і дозволяє створити зручні місця для кожного виду речей. Результат — враження ідеального порядку, чистоти, вільних поверхонь. Простір кухонної кімнати ніби отримує вільне дихання.

3. Підсвічування світлодіодними лампами. Це і гарно, і економно, і дозволяє максимально освітити найбільш функціональні зони кухні.

4. Шикарна плитка і стільниця, що гармоніює з нею. Саме на декоративній плитці й стільниці робляться основні дизайнерські акценти модної кухні-2016. Цікаві мозаїки чи використання каменю, мармурові текстури, метал чи спецільне скло замість плитки — дайте волю своїй фантазії.

5. Яскраві кольори в інтер’єрі кухні. Вони зроблять кімнату ненудною, підкреслять вашу індивідуальність і навіть... стимулюватимуть апетит. Доведено, що найбільше бажання поїсти викликають кольори жовто-червоної гами. Тому навіть прихильникам стриманих світло-пастельних тонів чи нейтрального коричневого дизайнери радять додати в інтер’єр хоча б декілька яскравих акцентів. Це можуть бути як барвисті деталі меблів, так і кухонна техніка чи мийка. Фіолетовий, рожевий чи зелений змішувач уже давно не новинка серед аксесуарів для кухонь.

6. «Кухня-острів» – один з наймодніших варіантів дизайну. Виглядає вона на зразок великої шафи, яка розташована просто посередині кімнати. Така конструкція приховує в собі мийку, плитку для приготування їжі, робочу поверхню і навіть барну стійку. Щоправда, для такого перепланування потрібно спеціально підводити комунікації до центру кімнати. Зате увесь простір уздовж стін залишиться вільним — чи затишний диванчик встановлюйте, чи навіть зимовий сад в мініатюрі.