ГРАФІКА

У виставковій залі Київської політехніки студенти-графіки та технологи  зорганізували
експозицію своїх робіт

За словами  завідувачки кафедри графіки Тетяни Осипової, поштовхом до їх створення  стала подорож до музеїв Європи. Зокрема, молоді люди відвідали Польщу, Італію, Голландію та Францію. Роботи виконані  із застосуванням техніки європейської мозаїки, а також ручної та комп’ютерної різки. Автори запевняють, що це новий вид прикладного мистецтва, спрямований на створення модерного дизайну приміщень. У майбутньому організатори планують налагодити продаж ще нових для українського ринку графічних творів.

Відкриття виставки не обійшлося й без ексцесів, адже за годину до початку з ладу вийшло електропостачання, напевно, причиною цього, як жартували присутні, стала «занадто висока концентрація творчості у приміщенні». Але це аж ніяк не завадило відкрити офіційну частину заходу. Ситуацію врятували запалені свічки, що додали вечору вишуканості.

Нині без Дракона жодна виставка не обходиться. Фото Насті ХАРИТОНОВОЇ

Посадовці університету не приховували свого задоволення від студентської ініціативи. Так, представник профспілок  КПІ Андрій Гаврушкевич зазначив: «Ми аж ніяк не очікували такої форми самовираження. Це я називаю здоровою амбіційністю, цього зазвичай не вистачає сучасній молоді».

Виставку також відвідав знаний український художник-графік, автор пам’ятного знака «Голодомор 1932—1933», встановленого біля Михайлівського собору, Василь Перевальський. Він привітав молодих колег з успішним початком майбутньої кар’єри.

Організатори виставки не обмежилися лише графічними роботами. Тут були представлені картини, стенд із венеціанськими масками, зробленими студентами власноруч, а також фільм, який вони зняли під час подорожі Європою.

Наприкінці вечора відвідувачі могли повноцінно насолодитися представленою експозицією, — технічні проблеми зі світлом було усунуто. Це важливий елемент, адже, як зазначали автори робіт,  вони хотіли показати графічну гру тіней, що справді вимальовувались на стінах при певному освітленні. «Хто не приїхав, хай пошкодує», — жартували студенти. Поки що не варто — двері видавничо-поліграфічного корпусу будуть відчинені до 20 січня.