Дорогі співвітчизники!

Щиро вітаю народ України з великим національним святом — ювілеєм Незалежності України!

20 років тому, на межі тисячоліть, наш народ зробив визначальний поворот у своїй історії, став господарем своєї землі, творцем незалежної держави і зайняв своє природне, віками омріяне місце у світовій спільноті суверенних держав.

Народ України взяв на себе всю повноту відповідальності за своє майбутнє. І хоча не відразу літопис нашої незалежності почав наповнюватися свідченнями перемог, ми здобули можливість власноруч будувати свою долю і повірили у власні сили.

Міцним фундаментом неухильного поступу нашої держави сьогодні є відкрите демократичне суспільство, стабільність якого — я переконаний — вже ніхто й ніщо не зможе розхитати.

Звичайно, нам потрібно ще багато зробити, щоб Батьківщина увійшла до числа найрозвиненіших країн світу, зрівнялась за якістю життя громадян з іншими європейськими державами. Це наша мета і наш обов’язок як незалежної держави з величезним потенціалом.

Запорукою успіху вбачаю найбільше багатство України — її людей, народ, всі верстви і всі покоління якого вболівають за долю Вітчизни.

Зі святом незалежності Вас, дорогі люди України! Щиро зичу усім Вам злагоди в родинах, добра в серцях, щедрої долі і непохитної віри в успіх української держави.

З повагою

Прем’єр-міністр України     Микола АЗАРОВ