Шановні громадяни України!

Дорогі співвітчизники!

Вітаю вас з двадцять другою річницею Незалежності України!

Наша молода держава пройшла непростий шлях становлення. На ньому були і досягнення, і втрати, але головне, що ми чітко визначилися: куди і для чого рухаємось. Наша мета – сильна європейська демократична держава, яка підносить, гідно захищає і забезпечує права та свободи своїх громадян.

Нещодавно Україна святкувала 1025-у річницю хрещення Русі. Тисячоліття назад Україна відбулася як один з центрів християнської цивілізації. Така давня історія  багато до чого нас зобов’язує. 

Так, попереду у нас з Вами ще багато роботи, аби забезпечити сталий економічний розвиток. Але цей труд вже не видається непідйомним: в нашому житті уже є багато фактів, які свідчать, що ми здатні збудувати у своїй країні заводи і фабрики, медичні центри і школи, спортивні споруди і транспортні магістралі, мости найкращого світового рівня. 

Це основа нової України. Вона твориться на наших очах. Я хочу, щоб кожен громадянин України знайшов достойне місце в цій найважливішій для нашого народу справі.

Сьогодні Україна  будує не запозичену з міфів ідею, а державу, що твердо спирається на прагматичні цінності, відстоює свої інтереси у глобалізованому світі і зберігає своє унікальне обличчя. 

Нехай Бог береже Україну, а ми розбудовуємо її!

Довгих років миру та добробуту усім Вам!

З Днем Незалежності!

 

Прем’єр-міністр України  Микола Азаров