З нагоди Дня партизанської слави

Дорогі ветерани Великої Вітчизняної війни!

Шановні співвітчизники!

Україна відзначає День партизанської слави. 70 років тому розпочалася підпільно-партизанська боротьба нашого народу з фашизмом у період Великої Вітчизняної війни.

Це особлива подія для багатьох людей старшого покоління — учасників руху опору. Кожен із них зробив свій внесок у загальну перемогу над ворогом.

У 1941 році українська земля була захоплена гітлерівцями та їх сателітами. В умовах тотального терору запалало полум’я народної війни з окупантами, сотні тисяч наших співвітчизників взяли до рук зброю. Безкомпромісна боротьба у тилу німецько-фашистських військ — у містах і селах, у лісових і степових районах України — тривала до повного визволення нашої Батьківщини.

Історія ще не знала такого мужнього народного спротиву іноземним загарбникам. Десятки тисяч партизанів і підпільників полягли у боях за свободу рідного краю, були замучені у гестапівських катівнях, страчені карателями. Вічна та світла їм пам’ять.

Дорогі співвітчизники, дорогі ветерани війни — партизани і підпільники! Завдяки героїзму нині будує своє майбутнє незалежна і єдина Україна. У цей святковий день сердечно дякую за усе пережите, вистраждане і здійснене.

Як Президент України, як громадянин засвідчую вам свою любов та найглибшу повагу. Запевняю, що й надалі буду докладати усіх зусиль, щоб поліпшити ваше життя. Бажаю доброго здоров’я, щастя та бадьорості духу ще на довгі роки. Низький уклін вам, дорогі ветерани!

З Днем партизанської слави!

Президент України  Віктор ЯНУКОВИЧ

***

Шановні ветерани підпільно-партизанського руху!

Від уряду та від себе особисто щиро вітаю Вас із Днем партизанської слави та 70-ю річницею початку партизанського руху в Україні у період Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років!

Цей день — свято людей сильних духом, котрі, не шкодуючи життя для перемоги над ворогом, із зброєю в руках встали на захист нашої Вітчизни.

Партизанський рух в Україні за своїми масштабами був одним із найпотужніших у Європі. Подвиг партизанів та підпільників у роки Великої Вітчизняної війни є гідним прикладом для виховання у молодого покоління мужності, самовідданості і патріотизму.

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять тих, хто віддав своє життя за перемогу, за честь і свободу Батьківщини, усіх невинних жертв, чиє життя обірвала війна.

Низько вклоняємося Вам, дорогі ветерани, і висловлюємо найщиріші слова подяки за Ваш подвиг і перемогу, за розуміння і батьківську підтримку у розбудові незалежної України.

Бажаю Вам міцного здоров’я, довгих років життя, великого родинного щастя, миру, взаєморозуміння, злагоди та добробуту. Нехай кожен день Вашого життя буде сповнений радістю, теплом і новими здобутками, а Ваші добрі справи примножать славу України.

Прем’єр-міністр України Микола АЗАРОВ