ПОКАРАННЯ

Інспектора Одеського міського управління ДАІ, який продемонстрував неповагу до державної мови, звільнено з органів внутрішніх справ. Як повідомили у прес-службі Департаменту ДАІ МВС України, днями на веб-сайтах з'явилася інформація та відео, на якому демонструвалося небажання інспектора ДАІ м. Одеси спілкуватися із водієм українською мовою.

Керівництвом МВС було доручено Департаменту ДАІ негайно провести службову перевірку за викладеними фактами та у разі їх підтвердження вжити відповідних заходів реагування.

У ході здійснення перевірки з'ясувалося, що зазначені факти підтверджуються: інспектор ДАІ справді дозволив собі публічну демонстрацію неповаги до державної мови, тим самим дискредитуючи звання працівника міліції.

За результатами проведеної перевірки інспектора ДАІ звільнено з органів внутрішніх справ. Одночасно вжито заходів дисциплінарного впливу (від суворої догани до звільнення з посади) до його керівників, які не забезпечили належну професійну підготовку старшого сержанта міліції.

Як повідомляв УНІАН, 22 січня інспектор Одеського міськуправління ДАІ Олександр Швець під час виконання своїх службових обов`язків відмовився спілкуватися державною мовою з водієм приватного автомобіля. Під час розмови старший сержант заявив: "Не розумію телячу мову".