ЮВІЛЕЙ

Президент на Дніпропетровщині взяв участь  у святкуванні 80-річчя області
 

Привітавши Дніпропетровщину з ювілеєм, Віктор Янукович зазначив, що йому імпонує діловий стиль роботи дніпропетровської влади, і пообіцяв: програми розвитку регіону спільними зусиллями центральних і місцевих органів влади будуть продовжуватися.

«Торік нам вдалося відкрити першу чергу об’їзної дороги. Безумовно, будемо продовжувати будівництво дороги і метрополітену в Дніпропетровську й надалі. Ми не маємо права зупинятися на досягнутому», — заявив Віктор Янукович. Він також відзначив досягнення Дніпропетровщини в медичній реформі і висловив сподівання, що і в Україні будуть досягнуті такі ж стандарти якості і доступності медобслуговування.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул, у свою чергу, пообіцяв Президентові, що 1 червня цього року в Дніпропетровську відкриється новий сучасний перинатальний центр.

Президент переконаний: нова Льодова арена дасть Україні нових чемпіонів. Фото Андрія МОСІЄНКА

Прикладом об’єднання зусиль місцевого і центрального бюджетів Президент назвав Льодову арену, на урочистому відкритті якої був присутній. Цей новий спортивний майданчик дасть змогу розвиватися зимовим видам спорту, для чого вже створена спеціальна дитячо-юнацька спортивна школа. Донині в Дніпропетровську гідним умовам проведення змагань на льоду з чотирьох катків відповідала лише база спорткомплексу «Метеор», де діє Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з фігурного катання.  Серед її випускників — перша олімпійська чемпіонка незалежної України Оксана Баюл та учасники XXI зимових Олімпійських ігор 2010 року у Ванкувері Роман Талан і Катерина Костенко.

«Дніпропетровщина — спортивний регіон, я не раз переконувався в цьому на багатьох змаганнях. У Дніпропетровській області виховуються спортсмени та фігуристи вищого рівня», —  сказав Віктор Янукович і висловив упевненість, що на новій Льодовій арені тренуватимуться майбутні чемпіони з хокею та фігурного катання.

Глава держави також ознайомився з роботою інформаційно-ресурсного центру «Відкрита влада» при облдержадміністрації. Тут упроваджено систему внутрішнього електронного документообігу з  використанням технологій електронного цифрового підпису та штрих-кодування. Центр «Відкрита влада» має офіс адміністративних послуг, центр прийому громадян та опрацювання звернень з державної установи «Урядовий контактний центр», у ньому також надають безоплатну первинну правову допомогу тощо.

Пізніше, відповідаючи на запитання журналістів, Віктор Янукович прокоментував останні кадрові перестановки в уряді. Він сказав, що кандидатури на посади двох міністрів ще обговорюються і найближчим часом рішення по них буде прийнято.

Президент прокоментував і питання українсько-російських відносин, зокрема можливість нових газових угод. «Вирішення цих питань є наріжним каменем у відносинах з Росією», — підкреслив Віктор Янукович.  Він зазначив, що Україна йтиме шляхом зменшення закупівлі газу, диверсифікації його поставок, впровадження альтернативних джерел енергії. «Ця програма розвиватиметься незалежно від перемовин з Росією. Якщо не буде альтернативи — наша позиція буде слабкою, — відзначив глава держави. Я вірю, що Україна знайде той шлях, який приведе до успіху».