Літаки майбутнього

У Парижі триває 52-й міжнародний авіасалон «Ле-Бурже». Це найбільша і найпрестижніша виставка літаків. Вперше вона була проведена в 1908 році. З тих пір мало що змінилося: сюди як і раніше приїжджають похвалитися досягненнями, обмінятися досвідом і укласти вигідні угоди.

Незважаючи на те, що в нинішньому році революційних відкриттів ні від кого не чекали, Eviation Aircraft вдалося здивувати публіку. Ізраїльська компанія працює за угодою з NASA і вже провела кілька тестів електролітака Alice, який планує сертифікувати в 2018 році.

ДОВІДКА «УК»

Alice – класичний невеликий літак довжиною 12 метрів з розмахом крила 13,4 метра і вагою майже шість тонн. Через форму V-образного хвоста фюзеляж нагадує військовий безпілотник.

Літак оснащений батареями загальною ємністю 980 КВт, що в 10 разів більше, ніж в самій просунутої моделі автомобіля Tesla. Alice може вмістити двох пілотів і від 6 до 9 пасажирів.

Висота польоту літака лише три кілометри, що робить його схожим на авіацію загального призначення типу Cessna. Ймовірно, таке обмеження пов'язане з економією ваги, оскільки для польоту вище п’яти кілометрів потрібна герметизація салону, кисневі установки і система опалення.