Альма Дойче – композиторка, скрипалька і віртуозна піаністка. Вона написала свою першу сонату 5 років тому, а світова прем’єра її версії опери «Попелюшка» відбудеться у Відні в кінці грудня.

Історія її успіху вражає, але ще більше – вік Альми. Їй 11 років.

Живе дівчинка у Великій Британії, у графстві Саррей, що належить до Великого Лондона. Вона дуже любить музику, але і знаходить час для того, щоб полазити з друзями по деревам або попустувати на дитячому майданчику.

«Я не бачу нічого надзвичайного. Я ж постійно займаюсь музикою, то як же можна її не створювати?», – розповідає Альма, яку у музичному світі називають вундеркіндом і сучасним Моцартом.

Альма у своїй опері не лише грає на скрипці, а і виконує кілька арій. Її версія «Попелюшки» повністю присвячена музиці, опері та залаштунковим інтригам. Попелюшка в опері Альми – композиторка, її мачуха – директорка опери, доньки мачухи – вередливі оперні діви. А принц – поет, який знайшов Попелюшку по мелодії, яку вона написала.

«Якщо я сяду і скажу собі – зараз до мене має прийти натхнення, то воно… не приходить. Але, коли я не думаю про музику, а займаюся чимось іншим, наприклад, відпочиваю чи гуляю в саду, засинаю чи прокидаюся або, так часто буває, уві сні – до мене приходить натхнення!», – каже Альма.

В опері Альми Попелюшка створює музику під вірш принца на балу, а потім зникає. А принц вже по Королівству ходить не з черевичком, як в оригіналі казки, а шукає дівчину, яка заспівала ту незабутню мелодію. Альма каже, що історія про черевик не дуже реальна, бо у людей часто однаковий розмір ноги, а ось мелодія, придумана Попелюшкою – унікальна.

«Відень – це музична столиця. Це найкраще місце для прем’єри опери. Тут були Моцарт і Гайдн!», – мрійливо каже Альма.

У планах Альми – написати музику для концерту на піаніно, а також симфонію. Крім того, вона вже почала писати книгу і хоче, щоб за нею зняли фільм, до якого вона напише музику.