НОВАЦІЇ

На Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування перемогли 123 проекти. "Це чи не єдиний державний інструмент, що дає змогу ефективно розв'язувати місцеві проблеми активним та компетентним представникам місцевого самоврядування. Становлення дієздатного місцевого самоврядування більшою мірою залежить від ініціативи та інтелектуальної спроможності на місцях розв'язувати проблеми муніципального розвитку, застосовуючи інноваційні підходи", - зазначив на засіданні ради конкурсу віце-прем'єр Віктор Тихонов.

Рішенням ради Мінфіну рекомендовано передбачити у держбюджеті на 2011 рік цільову субвенцію на фінансування переможців конкурсу обсягом 25 мільйонів гривень.

Серед регіонів найактивнішими стали Дніпропетровська (76 проектів), Миколаївська (38), Сумська (35), Чернівецька (31) та Вінницька (31) області. "На жаль, такі великі міста як Київ і Севастополь не проявили активності в конкурсі. Від столиці надійшло всього п'ять проектів, від Севастополя не подано жодного", - передає слова Віктора Тихонова прес-служба віце-прем'єра.