ПРОДАЖ. DTEK Holdings Ltd придбав 27 млн 91 тис. 70 акцій Публічного акціонерного товариства «Київенерго», що становить 25% статутного капіталу, за 450,5 млн грн, що на 18,2 млн грн більше початкової ціни. Про це повідомив голова конкурсної комісії Фонду державного майна України Ігор Білоцерковець на відкритих торгах, які відбулись у п'ятницю, передає УКРІНФОРМ

«Переможцем торгів є компанія DTEK Holdings Ltd, яка запропонувала за пакет акцій ПАТ «Київенерго» 450,5 млн грн.», – сказав Ігор Білоцерковець.

Він поінформував, що учасниками аукціону з продажу акцій «Київенерго» стали дві компанії – це ПАТ «Полтаваобленерго» та DTEK Holdings Ltd. Обидві компанії надали всі необхідні документи та дали згоду на виконання фіксованих умов конкурсу. При цьому ПАТ «Полтаваобленерго» запропонувала ціну пакета акцій «Київенерго» в розмірі 432,305 млн грн, а DTEK Holdings Ltd – 432,5 млн грн.

Крок збільшення ціни на аукціоні становив 4,5 млн грн.

Нагадаємо, що початкова ціна продажу акцій компанії становила 432,3 млн грн.

Як повідомлялося, Фонд державного майна переніс дату конкурсу з 25 листопада на 9 грудня відповідно до наказу «Про додаткову перевірку відомостей, наданих для участі в конкурсі з продажу пакета акцій ПАТ «Київенерго».

Прийом заявок для участі у конкурсі закінчився 17 листопада. На конкурс з продажу акцій «Київенерго» було подано дві заявки – від ПАТ «Полтаваобленерго» та ДТЕК.

ДТЕК – приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи System Capital Management  (СКМ).

«Київенерго» – компанія, що забезпечує Київ електричною та тепловою енергією, поєднуючи процеси виробництва, транспортування і збуту енергоресурсів. Енергетичні джерела та розгалужена мережа теплопроводів, кабельних, повітряних ліній електропередачі дозволяє енергокомпанії повністю забезпечувати потреби м. Київ в електричній і на 85% у тепловій енергії.

Генерацію електричної енергії «Київенерго» здійснює на двох теплоелектроцентралях – ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. Теплову енергію «Київенерго» виробляє на ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, а також на станціях теплопостачання і в котельнях. Загальна встановлена потужність теплових джерел – 8,5 тис. ГКал-год. Транспортування теплової енергії забезпечується тепломережами загальною протяжністю 2,3 тис. км.

Нагадаємо, що в листопаді цього року ДТЕК збільшив частку в ПАТ «Київенерго» з 39,98% до 46,82%. Сума угоди не розголошувалася. ДТЕК також володіє 30,06% «Донецькобленерго», 47,55% «Дніпроенерго», 25,06% «Західенерго».