Національна рада з питань телебаченння та радіомовлення подала до Служби безпеки України список громадян Російської Федерації, яким пропонується заборонити в'їзд до нашої країни.

Як повідомив на брифінгу голова регуляторного органу Юрій Артеменко, список складається з 49 журналістів і керівників російських телеканалів, які розпалюють національну ворожнечу, пропагують насильство та війну, передає УКРІНФОРМ.

Зокрема, до нього включені генеральний директор «Первого канала» Костянтин Ернст, ведучі програми «Время» на цьому каналі Катерина Андреєва і Віталій Єлисєєв, гендиректор «Первого канала. Всеминарной сети» Олександр Єфимов, гендиректор «ВГТРК» Олег Добродєєв, директор українського представництва «ВГТРК» Олександр Балицький, гендиректор TVCI Юлія Бистрицька, директор телеканалу «Россия – 1» Антон Златопольський, гендиректор телеканалу «Life news» Анатолій Сулейманов, президент медіахолдингу «Красная звезда» («Звезда») Олексій Піманов, телеведучі Михайло Леонтьєв, Володимир Соловйов, Аркадій Мамонтов, Сергій Доренко, актор і сценарист Іван Охлобистін та інші.

«Конституційний орган просить СБУ заборонити в'їзд в Україну зазначеним у списку особам, а також запровадити щодо них інші можливі санкції в межах повноважень», – ідеться на сайті Нацради.

При цьому голова Нацради зауважив, що список надалі може бути розширений.