ПОДІЯ. У Національному університеті «Острозька академія» встановили рекорд на найбільше письмове вшанування історії української пісні, який увійшов до Книги рекордів України. Адже в академії саме проходить Рік української пісні. 

До встановлення рекорду долучилося 770 осіб. Свою щиру любов до рідної пісні яскравими малюнками, теплими словами та текстами окремих композицій висловили студенти, викладачі та їхні родини, ректорат. До дійства також долучилися народна артистка Герой України Ніна Матвієнко, соліст рок-гурту Ot-Vinta Юрій Журавель, ректор університету Герой України Ігор Пасічник. Вийшло 4 тисячі аркушів, які склали суцільне паперове полотно завдовжки 1155 метрів і ще раз об’єднали академію в єдине ціле.

Представник Книги рекордів України в західному регіоні заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький вручив переможцям диплом про рекорд у категорії «Масові заходи». Він висловив сподівання, що такі ініціативні й креативні люди, як спудеї, ще не раз заявлять про себе не лише в Україні, а й за її межами. Самі ж рекордсмени впевнені: їх надихнула незмінно тепла академічна атмосфера та любов до рідної пісні.