У неділю, 23 квітня вулицями міста пройшов VII Львівський напівмарафон. Забіги відбувалися для учасників різного рівня підготовки — на дистанції 4, 10 і 21,1 кілометри. На захід зареєструвалися понад 430 львів’ян та гостей міста, серед них, зокрема, любителі бігу з Нідерландів, Польщі, Китаю, Болгарії й США.

Старт відбувся після розминки-руханки. Марафонці розпочали біг від Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Маршрут проліг проспектом Свободи, площею Галицькою, вулицями Пекарською, Мечнікова, Левицького і парком «Погулянка». Як розповіли організатори, метою напівмарафону була популяризація легкоатлетичних пробігів — найпростішої форми змагальної діяльності для усіх любителів бігу, як професійних спортсменів, так і аматорів. Важливим завданням була й пропаганда здорового способу життя.

Тарас Сало зі Львова здолав дистанцію з найкращим результатом. Фото із мережі інтернет

Перемогу в найдовшій дистанції здобув львів’янин Тарас Сало — його результат 1 година 10 хвилин і 46 секунд. До трійки призерів також потрапили Володимир Юрчук із Івано-Франківська (він подолав 21-кілометрову дистанцію за 01:13:18) і Анатолій Демида з міста Тульчин (01:15:23). Перемогу серед жінок святкувала Оксана Угринчук з Івано-Франківська (01:28:56), друге і третє місця посіли тернополянка Ірина Масник (01:31:27) та львів’янка Тетяна Давиденко (01:49:36).

У рамках Львівського напівмарафону відбувся благодійний забіг на 4 кілометри «Біжу заради Іринки», метою якого був збір коштів на лікування дівчинки, що хворіє на нейробластому 3 стадії.

Захід відбувся за підтримки управління молоді та спорту Львівської міської ради, туристично-спортивного клубу «Чорногора» та спортивного клубу «Ультра».