У Маріуполі відбувся концерт органної музики, який влаштував для жителів і гостей приморського міста французький музикант Жан-Марі Леруа. Головний органіст собору Нотр-Дам де Назарет уже неодноразово бував в Україні, а ідея приїхати саме до Маріуполя з’явилася після відомих подій, які перетворили цю територію на прифронтову. Ще одна причина помітної мистецької акції — данина пам’яті українського соліста Паризької опери Василя Сліпака, який загинув в АТО.

«Я знав відомого оперного співака Василя Сліпака і хотів би присвятити концерт йому та всім борцям за свободу України», — зазначив Жан-Марі Леруа.  Як зізнався маестро журналістам, йому було страшнувато їхати до Маріуполя, бо наслухався про обстріли міста. Ще одним випробуванням стали тутешні дороги, оскільки довелося їхати автомобілем із самого Парижа. Втім, попри певні труднощі, маестро запевнив: не шкодує про свій візит, оскільки дуже хотів зробити цей подарунок жителям прифронтового міста.

Подарунок справді виявився бажаним — цього вечора в міському Палаці культури «Молодіжний» був аншлаг, атрибутами якого стали повідомлення біля кас «Усі квитки продано!» та приставні стільці для шанувальників прекрасного у переповненій концертній залі. Присутні оплесками вітали запропонований їм світ чарівних звуків — класичні твори Баха, Вівальді та інших всесвітньо відомих композиторів, а також української музики. До речі, ця частина концерту із творів вітчизняних композиторів, у якій взяла участь і солістка Одеської обласної філармонії Анна Шпак, увійде до програми, із якою Жан-Марі Леруа планує незабаром виступити у Дніпрі та інших українських  містах.