Лише завдяки всебічному сприянню української сторони слідчі отримали доступ до місця падіння літака «Малайзійських авіаліній» рейсу МН-17. Про це сказав міністр юстиції Австралії Майкл Кінан під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром — міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимиром Гройсманом. Сторони погодилися, що Росія намагається не допустити юридичного завершення розслідування, а тому щоразу чинитиме перешкоди і Україні, й міжнародним експертам.

Натомість Україна робитиме все від неї залежне для сприяння якнайшвидшому завершенню розслідування і пошуку винних. «Літак збили ті, кого підтримують росіяни. Ми зацікавлені в тому, щоб винних було покарано», — цитує слова віце-прем’єра його прес-служба.

Сторони обговорили хід розслідування, яке веде міжнародна група на чолі з Нідерландами. «Якби не Україна, ми б не могли мати такого доступу. Цей процес триває, і він забирає багато часу і зусиль, але ми сподіваємося, що винні постануть перед правосуддям», — підкреслив Майкл Кінан.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»