Тільки найсильніші воїни незабаром зійдуться у безкомпромісному бою, де перемагають справжні чоловіки. Міжнародний проект "Битва націй" вже не один рік об'єднує любителів загадкової і водночас романтичної епохи Середньовіччя. Неймовірно видовищні історичні бої стали захоплюючим хобі для багатьох людей від 18 до 60 років найрізноманітніших професій як з європейських країн, так і з Північної Америки. Чоловіки запевняють, що коли одягаєш сталеві обладунки та береш до рук меч, вмить відчуваєш себе відважним та непереможним.

Учасники "Битви націй" проводять масштабні фестивалі, у яких беруть участь найбільш досвідчені й підготовлені національні збірні з України, Польщі, Білорусі, Росії. Цьогоріч фестиваль "Битва націй" уперше відбувся в Хотинській фортеці, де масові повноконтактні бої викликали значний інтерес численних туристів.

"Ми раді, що число країн-учасниць зростає: тепер до нашого проекту бажають долучитися команди з Литви, Франції, Італії, США та канадського Квебеку, - розповідає капітан української збірної Антон Трубніков. - Сподіваємося, що наступного року проведемо ще більш грандіозний історичний фестиваль". Для цього представники національних команд нещодавно зібралися в Києві, щоб розпочати підготовку до весняного міжнародного фестивалю та розробити єдині правила проведення турнірів для всіх учасників. Попередньо відомо, що всі заходи проводитимуться у трьох номінаціях: одиничний поєдинок, групові бої, у яких беруть участь по 5 чоловік від кожної команди, та групові, де сходяться у герці по 21 учаснику.

Досвідчені воїни запевняють, що до турнірів потрібно ретельно готуватися як фізично, так і морально. Адже сталеві обладунки вагою 20-25 кг і вартістю від $ 2 тис. - ніщо без почуття гідності, відваги й прагнення перемоги.