Бойовики активно використовують і підтягують в першу лінію важке озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, зокрема й бронетехніку. Про це написав у своєму Facebook лідер групи «Інформаційний опір» (ІС), народний депутат України Дмитро Тимчук.

«У Стаханові, на місцевому стадіоні бойовики організували тимчасовий парк бойових машин. Зафіксовано: 15 МТ-ЛБ (без озброєння), 12 од. колісного транспорту, 2 танки, 2 БМП-2, 4 автозаправника. Техніка прибуває, за останню добу зафіксовано прибуття ще п’яти одиниць — 1БАТ, 2 БТР-70, 2 БМП-2», — йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що в район населеного пункту Донецьк перекинуто батарею (6 установок) 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика» і до 10 одиниць ББМ — 4 БМП-1,2, 3 БТР-80 і 3 МТ-ЛБ, а поблизу шахти №12/18 спостерігається зосередження бронетехніки терористів — 5 танків і 4 ББМ (3 БМП-2 і 1 БТР-80). Техніку маскують і обкопують.

Разом з тим, за інформацією ІС, на Приморському напрямку в районі населеного пункту Широкине, Лебединське, Бердянське терористи й надалі ведуть активні обстріли позицій сил АТО, зокрема й з 120-мм мінометів.

«Поблизу населеного пункту Мар'їнка терористи активно наносили удари відразу декількома вогневими підрозділами 82-мм мінометів, за підтримки АГС-17. Під прикриттям цього вогню бойовики проводили перегрупування своїх передових підрозділів західніше Олександрівки, південніше Мар'їнки і між Мар'їнкою та Красногорівкою» , — додали в ІС.

Окрім того, бойовики активно застосовували важку бронетехніку поблизу населених пунктів Опитне, Піски, Кроасногорівка, південніше Авдіївки. На Світлодарському плацдармі бойовики використовують «традиційну» для цього району схему «міномети + танки». Удари в основному наносяться по позиціях сил АТО в районі населених пунктів Луганське, Миронівське, Новозванівка, інколи — по східних окраїнах Попасної.

«Поблизу населених пунктів Кримске, Новотошківка бойовики під прикриттям вогню з 120-мм мінометів і АГС-17 здійснювали спроби інфільтрацією своїх ДРГ та розмінування мінних полів. Крім того, в районі Кримського група із чотирьох БМП бойовиків протягом 15 хвилин вела обстріл передових позицій сил АТО. Після декількох прицільних черг з великокаліберних кулеметів бронегруппа відійшла», — додав лідер ІС.

РБК-Україна