Народному артистові  України, лауреатові Національної премії імені Тараса Шевченка Назарію Яремчуку останнього дня осені  виповнилося б 65 років.  Тяжка хвороба забрала його молодим, на злеті творчості. Та він з нами: своїми піснями, своїм унікальним голосом, в якому  сама Україна.

Рідна Назарієві Буковина, його Вижниця, звідки 18-річним юнаком розпочав шлях у велику естраду, вшанували ювілей видатного українського співака концертами-споминами, виставками, творчими вечорами, фестивалями української сучасної естрадної пісні його імені, що відбулися на сценах Чернівецької обласної філармонії та Вижницького районного будинку культури.  Звучали пісні з репертуару Назарія Яремчука, сучасних українських композиторів у виконанні зірок нашої естради, обробки українських пісень та інструментальні твори. І, звичайно, спогади про уславленого й улюбленого всіма Назарія.

Кіномистецький вечір-спогад «Я любив вас усіх, та найбільше любив Україну» у Вижниці зібрав друзів Назарія Яремчука, його творчих побратимів. Вони відкрили меморіальну дошку вокально-інструментальному ансамблю «Смерічка» на фасаді районного будинку культури, звідки у 60-х роках злетіла сучасна естрадна українська пісня з Левком Дутківським, Назарієм Яремчуком, Василем Зінкевичем, Володимиром Івасюком.

«Яремчук, Миколайчук — то були не лише таланти. То й справжня така чоловіча врода, справжня — буковинська. Це характери, це — душа. Вони мали народитися саме тут, на  красивій співочій землі», —  сказала    під час урочистостей народна артистка України Валентина Ковальська. В  межах відзначення Назарієвого ювілею чернівецький видавничий дім «Букрек» презентував тритомне видання «Золотий вік української естради» — про тих, хто творив і творить пісенну історію нашої держави.