Дві сотні юнаків і дівчат, серед яких жителі Станично-Луганського та Попаснянського районів, міст Щастя, Луганськ, Ровеньки, Алчевськ  та Хрустальне, цього року стали студентами Луганського національного університету імені  Тараса Шевченка. Вони нав?чаються у Старобільську.

Вступ до вишу з одночасним проходженням незалежного зовнішнього оцінювання для дітей, які живуть у так званій сірій зоні, став можливим завдяки Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права на отримання освіти особами, місцем проживання яких є територія проведення антитерористичної операції». У межах реалізації закону було створено додаткові можливості для школярів, а також освітній центр «Донбас-Україна» — підрозділ приймальної комісії Луганського університету.

Освітній центр почав роботу 1 червня в консультаційному режимі, а згодом разом зі Старобільською спеціалізованою школою №3 приймав заяви та проводив державну підсумкову атестацію з української мови та літератури, історії України за спрощеною системою.

Працівники освітнього центру допомагали в оформленні документів абітурієнтам, надавали рекомендації щодо вступу, сприяли поселенню батьків та вступників на час проходження річного оцінювання та вступних випробувань у гуртожиток.

Загалом в освітньому центрі «Донбас-Україна» надано 530 консультацій. Абітурієнтам, котрі встигли зареєструватися тут до 27 липня, Міністерство освіти і науки надало бюджетні місця.

Найзатребуванішими спеціальностями серед абітурієнтів стали психологія, початкова освіта, соціологія, комп’ютерні науки та інформаційні технології. Як повідомляє прес-служба університету, нині освітній центр «Донбас-Україна» діє в консультаційному режимі.