Напередодні державного свята — Дня першого Президента Республіки Казахстан, а також у межах святкування 25-річчя Незалежності Казахстану в Національній академії наук України відбулася презентація книжки «Центральноазіатський Барс».

Книжку видало Посольство Республіки Казахстан в Україні, а підготував її український публіцист, директор Міждержавного інституту казахстансько-українських відносин Микола Степаненко.

Автор видання задоволений вдалою співпрацею з казахськими колегами. Фото Юрія САПОЖНІКОВА

У книжці відображено основні етапи становлення суверенного Казахстану, його стратегії поступу, до якої належить економічна модернізація, формування казахстанського суспільства й основні зовнішньополітичні пріоритети. Особливу увагу приділено особистості Президента Республіки Казахстан Нурсултана Назарбаєва і його внеску в розвиток і поглиблення казахстансько-українських відносин.

У презентації взяли участь глави дипломатичних місій, акредитованих в нашій країні, народні депутати України, представники Міністерства закордонних справ, академічного й експертного співтовариства України, відомі письменники й журналісти. Серед них народний депутат Руслан Демчак, Герой України поет Іван Драч, перший космонавт незалежної України Герой України Леонід Каденюк, віце-президент НАНУ академік Анатолій Загородній та інші.

Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Казахстан в Україні Самат Ордабаєв підкреслив, що в такий короткий за історичними мірками термін країна під керівництвом Президента Нурсултана Назарбаєва домоглася успіхів у проведенні політичних і економічних реформ, реалізації багатовекторної зовнішньої політики. Українські академічні й експертні кола високо оцінили книжку «Центральноазіатський Барс», відзначивши успіхи Казахстану на міжнародній арені й важливість поглиблення та зміцнення дружби й співпраці наших країн. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»