У Запоріжжі та Мелітополі відбулися міжнародні дні освіти дорослих. Основна мета  заходу — сприяння розробленню державної політики з питань освіти і навчання дорослих, формуванню в українському суспільстві розуміння цінності освіти впродовж життя та надання пропозицій щодо створення структур для навчання дорослих.

— Це значна подія для  області, — підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. — Наші освітяни напрацювали певний досвід, який варто поширювати серед інших регіонів.  Запорізька облдержадміністрація працює над створенням та поліпшенням умов для освіти дорослих,  наближенням її до європейського рівня.

Президент Національної академії педагогічних наук Василь Кремень зазначив, що сучасні умови потребують змін у системі освіти дорослих, що особливо відчувається останніми роками. Запорізька перейняла цю естафету від Львівської області.

Регіональний директор представництва Інституту міжнародного співробітництва німецької асоціації народних університетів (DVV International) в Україні, Республіці Білорусь, Республіці Молдова Аніта Якобсоне вважає, що освіта протягом життя — необхідна умова сьогодення. Через навчання дорослих суспільство досягає  успіхів у розвитку. За даними консультанта програми «Міста, що навчаються» Інституту ЮНЕСКО Лі Сунга,  система охоплює понад 140 міст світу.

У межах заходу працювали  чотири секції: «Освіта дорослих як запорука економічного розвитку регіону», «Освіта дорослих і громадянське суспільство в Україні: виклики сьогодення», «Центри освіти дорослих як осередки розвитку територіальної громади», «Навчання дорослих з особливими потребами та людей похилого віку: суспільна відповідальність».

Ідея проведення Міжнародних днів освіти дорослих зародилася у 1992 році в Національному інституті безперервної освіти дорослих (NIACE) у Великобританії. На п’ятій конференції ЮНЕСКО в Гамбурзі 1997-го майже 2 тисячі представників міністерств освіти, урядових та неурядових організацій, фондів, дослідницьких центрів з усіх континентів рекомендували проведення Міжнародних днів освіти дорослих в усіх країнах. Із 2000-го Україна бере активну участь у цій міжнародній акції.