Верховний суд Росії визнав «Свідків Єгови» екстремістською організацією, ліквідував і заборонив її діяльність на території країни.

За позовом міністерства юстиції РФ суд прийняв рішення про негайне припинення діяльності всіх 395 відділень «Свідків Єгови» на території Росії. Майно організації суд передав у дохід держави, повідомило 20 квітня російське агентство ТАСС.

У самій організації вже заявили, що оскаржуватимуть рішення в апеляційній інстанції Верховного суду РФ. Представник організації зазначив, що вони мають намір дійти до Європейського суду з прав людини, якщо апеляційна інстанція не скасує рішення.

Поки рішення суду не набуло чинності. Якщо організація все ж оскаржить його, то воно стане чинним з моменту оголошення апеляційної постанови. В іншому випадку – через 30 діб.

Нагадаємо, 23 березня 2017 суд у Росії тимчасово призупинив діяльність цієї релігійної організації. Їх підозрюють у поширенні екстремістської літератури. Серед книг, які визнані в Росії екстремістськими і які поширює ця організація, є книга «Чому насправді навчає Біблія», видана у Німеччині в 2009 році.