На фронт прибула гуманітарна допомога з Черкас. Фото з архіву ГО «Об’єднання патріотичних сил Черкащини»

Голова ГО «Об’єднання патріотичних сил» на Черкащині Олег Деркач разом з іншими волонтерами повернувся з передової. Загалом же їздить щодва тижні.

— Там дуже непросто. Дуже напружена ситуація. Доводилося й під кулями бувати, й гарматні обстріли переживати. Але ми не з лякливих. Усе, що повезли нашим воїнам, доставили за адресами, за що бійці дуже вдячні, — ділиться спогадами. — А чекають воїни і на продукти харчування, товари першої необхідності, і на засоби гігієни, медикаменти, маскувальні сітки. Раніше привозили ще й обмундирування, білизну та інші товари. Доставляючи гуманітарний вантаж, отримуємо від військових перелік необхідного. Нині, приміром, у них є велика потреба в засобах гігієни.

Колишній підприємець, інженер-будівельник за освітою Олег Деркач одразу після Революції гідності, в якій брав безпосередню участь на столичному Майдані, пішов захищати східні рубежі нашої країни як простий солдат. Після ротації повернувся на Черкащину, але займатися звичною буденною справою не зміг. Адже бачив, як важко побратимам на фронті, скільки ще треба зробити для нашої армії, щоб відновити її боєздатність. Ось і вирішив разом з іншими патріотами об’єднатися в громадську організацію, щоб допомога фронту стала предметнішою. Добре, що знайшлися люди, які мають не лише гаряче бажання допомогти, а й організаторські здібності. Серед них — нинішні координатори громадського об’єднання Костянтин Король, Сергій Лугеря, які активно працюють із населенням, організувавши пункти прийому допомоги і забезпечивши безперебійну доставку її на схід.

Об’єднавши зусилля з іншими патріотичними організаціями Черкащини, волонтери цього року доставили бійцям на передову понад 150 тонн гуманітарної допомоги, зібраної на Черкащині. Але якщо раніше вони бідкалися, що доводилося для транспортування вантажів випрошувати транспорт, то тепер Олег Анатолійович задоволений: відгукнувшись на прохання активістів, керівник громадської спілки «Агенція підприємців та інвестицій» Дмитро Просвірнов знайшов можливість надати об’єднанню в користування мікроавтобус. Тож волонтери подвоять зусилля, щоб регулярно забезпечувати фронтовиків усім необхідним.

— Бойовий дух, — розповідає Олег Деркач, — у бойових частинах нині як ніколи міцний. Знаю це з безпосереднього спілкування з воїнами, зокрема 128-ї гірськопіхотної бригади 14-го батальйону територіальної оборони, Національної гвардії м. Львова та багатьох інших підрозділів. Ні на мить не сумніваюся: територіальну цілісність України обов’язково відстоїмо. Хто ж побажає матеріально допомогти українським армійцям, може переказати кошти на такий банківський рахунок: ПАТ «Альфа-банк», код ЄДРПОУ 39506208, рахунок 26004014172801, МФО 300346. Призначення платежу: допомога військовим.