Колишній генеральний директор Дніпропетровської державної телерадіокомпанії Віктор Ожогін один із тих небагатьох журналістів, які добровольцями зі зброєю в руках пішли захищати Україну від російської воєнної агресії. Житель Дніпропетровська, етнічний росіянин, батько якого похований у Луганську, Віктор Ожогін — беззаперечний патріот України, який не відокремлює власну долю від долі нашої країни. У свої 56 років він став командиром взводу Національної гвардії.

Тому директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Богдан Червак звернувся до журналістської спільноти з проханням підтримати «журналістський» взвод Віктора Ожогіна, який після короткої ротації знову повертається в зону АТО.

З легкої руки колег цей взвод охрестили на професійний лад. І військове спорядження для тридцяти його бійців, які родом із Дніпропетровської та Пол?тавської областей, купували на гроші журналістів — колишніх колег, однокурсників і просто небайдужих людей. Організаторами волонтерської допомоги стали дніпропетровська журналістка Лариса Токар і донька Віктора Ожогіна Анна. На гроші, зібрані волонтерами, закуплено бронежилети, каски, теплі речі для кожного бійця взводу, кровозупинні та антибактеріальні препарати (для очищення води), прилади нічного бачення тощо.

Етнічний росіянин Віктор Ожогін подає приклад любові до України. Фото з сайту fakty.ua

Упродовж місяця «журналістський» взвод у складі батальйону Нацгвардії перебував в одній із найгарячіших точок Донбасу — між Маріуполем і Новоазовськом. У період так званого перемир’я під артилерійським та мінометним вогнем бійці тримали оборону на ділянці приблизно чотири на чотири кілометри. На другий день обстрілів російські снаряди з установки «Град» знищили все майно гвардійців — каремати, спальники, медикаменти. «Згоріло все, крім нас і честі!», — сказав тоді Віктор Ожогін. І знову на допомогу бійцям прийшли волонтери.

«Допомогти нашим колегам, бійцям Нацгвардії, захистити незалежність і соборність України — наш обов’язок, — йдеться у зверненні департаменту інформаційної політики відомства. — Держкомтелерадіо закликає журналістів проявити солідарність та взяти під свою опіку «журналістський» взвод. Гроші, які ви перекажете на рахунок Лариси Валентинівни Токар (картка «Приватбанку» 5457 0923 0329 2472), підуть на допомогу взводу та сотням поранених бійців АТО, які перебувають на лікуванні в Дніпропетровській 6-й міській лікарні і якими опікуються дніпропетровські волонтери-журналісти». 

 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»