Міністерство оборони України домагатиметься повної демілітаризації у Криму. 

Про це у четвер на брифінгу в Києві повідомив заступник міністра оборони України Леонід Поляков, передає УКРІНФОРМ.

«Це питання (виведення український військ з Криму – ред.) – одне з тих, яке турбує не лише українців, а й увесь світ. Міністерством оборони передбачаються дії по різних варіантах. Один з варіантів, якого ми будемо домагатися, – це демілітаризація півострова. Було би добре, якби вийшли всі війська», – наголосив він.

За словами Полякова, мається на увазі повна демілітаризація на півострові – виведення не тільки українських, а й російських військ.

Поляков повідомив, що передбачаються також інші дії стосовно врегулювання конфлікту на півострові, однак вони будуть вжиті лише за рішенням РНБО.

Заступник міністра оборони України наголосив, що російською стороною вчиняються спроби з дестабілізації ситуації у Криму. Зокрема, Поляков нагадав ситуацію з викраденням командувача ВМС ЗС України Сергія Гайдука, спроби захопити військовий аеродром Бельбек, а також провокації проти екіпажу українського корвету «Тернопіль». За його словами, до «Тернополя» підпливають на катерах і кидають поруч з бортом судна бойові гранати, що призводить до пошкодження корвету.