Під час зустрічі з президентом України в Мінську Володимир Путін може нарешті зізнатися, чого він хоче від України.

Про це пише німецьке видання Die Welt, повідомляє Gazeta ua.

З одного боку, президент Росії точно зажадає від Порошенка визнати відторгнення Криму. Український президент на це не погодиться, оскільки це викличе серйозні проблеми всередині країни.

Відносно терористів на Донбасі у Москви немає чіткої позиції. Кремль заперечує свою причетність до бойовиків.

Однак прямий зв'язок між Росією і так званими «ДНР» і «ЛНР» стає все більш очевидним. Лідери самопроголошених «республік» вже давно виявилися громадянами Росії. А зараз Збройні сили України опублікували фото і відео з полоненими російськими десантниками.

Москва до цього часу вимагала, щоб Київ почав переговори з терористами, як з представниками жителів Луганської та Донецької областей. Однак місцеві жителі не вибирали бойовиків своїми лідерами. Вони протягом декількох останніх місяців виявилися заручниками проросійських терористів.

Київ твердо заявив, що не збирається вести переговори з тими, хто влаштував терор на Донбасі, вбиваючи і катуючи невинних людей.

Путін у Мінську також може спробувати схилити Порошенко до федералізації України. У свою чергу, український президент заявив про процес децентралізації, який передбачає передачу повноважень з Києва в регіони. І Путіну потрібно зовсім не це, а абсолютна автономія регіонів, за допомогою якої він зможе маніпулювати політикою в Україні.