ВІДГОМІН. Як ішлося недавно в одній з публікацій, поширеній через Інтернет, черкаські хлібопекарні не можуть закупити достатніх обсягів потрібного борошна й вимушені підвищувати ціни на хліб.

Ми звернулися до голови правління «Черкасихліб» Олени Татаринової, яка заперечила цю інформацію, зазначивши, що борошна є вдосталь, а ціни на соціальні сорти хліба підприємство не підвищувало ще з 2009 року. Лише на початку вересня спостерігалося підвищення ціни на хліб, який має найвищий споживчий попит, проте завдяки вжитим оперативним заходам місцевої влади за кілька днів ціни на соціальні види хліба відновлено.

Нині очікується отримання борошна із зерна Державного інтервенційного фонду. Згідно з наказами Мінагрополітики, на Черкащині затверджені обсяги поставки борошна 3,3 тис. тонн, зокрема пшеничного — 3 тис. тонн, житнього — 300 тонн щомісячно, а також визначені ціни на його реалізацію. Обсяги розподілені між пекарськими підприємствами.

Хлібопекарські підприємства області одержали понад 7,4 тис. тонн пшеничного борошна за прийнятними цінами, що дає можливість утримувати стабільні ціни на соціальні сорти упродовж цього року. Для постійного забезпечення хлібозаводів борошном також проводиться щотижневий моніторинг його залишків на підприємствах хлібопечення та засипка продовольчого зерна до регіональних ресурсів з наступним використанням його на борошно та випікання хліба. Зерна засипано 15 тис.тонн.