Українська делегація в ПАРЄ здобула дипломатичну перемогу і гідно витримала наступ російських пропагандистів. Фото з сайту peremogi.livejournal.com

Президент Петро Порошенко провів зустріч із членами постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи. «Я ініціював цю зустріч, щоб подякувати нашій парламентській делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи за перемогу. Думаю, що це дуже вдалий приклад, коли всі або абсолютна більшість політичних сил консолідуються під час перебування у міжнародних політичних організаціях, таких, як Парламентська асамблея Ради Європи, навколо національних інтересів України»,  — констатував Петро Порошенко.

«Сценарій росіян полягав у тому, щоб провести тріумфальну російську осінь або російську весну у Страсбурзі. Кремль прагнув показати, що поведінка Росії в усьому світі, а насамперед в Україні з незаконною анексією Криму, під час агресії проти нас на сході нашої держави прийнятна, й нікуди західні демократії не подінуться, проковтнуть. І все можна вирішити грошима, зокрема внеском чи не внеском у бюджет ПАРЄ російської частки. Було дуже символічно продемонструвати, що не гроші все вирішують, що цінності для Європи становлять пріоритет», — наголосив Президент, додавши, що українські парламентарії, перебуваючи у складі різних політичних груп ПАРЄ, змогли мобілізувати рішення, яке підтверджує ціннісний характер Ради Європи.

Глава держави особливо відзначив роль кожного народного депутата й українських дипломатів, які працюють у Парламентській асамблеї РЄ.

«Крок за кроком відновлюємо справедливість, яка дасть нам змогу повернути Донбас в Україну і Україну на Донбас, повернути Крим в Україну й Україну в Крим. І зробити дуже важливі кроки для відновлення територіальної цілісності, — цитує слова глави держави департамент прес-служби АП. — Консолідацію, яка так чудово народилася і продемонструвала ефективність, треба зберігати».

Президент розповів, що бачив кадри, які облетіли весь світ: «Важливо, як це висвітлювали на російських телеканалах. Їм уже потрібен перекладач, бо слова українського гімну для них — як наша найефективніша зброя. Я готовий визнати, що український гімн — це сильна зброя. А ваше виконання було абсолютно бездоганним».

Скоординовані дії зміцнили позиції, які не дали Росії взяти реванш: «Вони розгублені, не знають, що робити. Так само, як розгублені в питаннях церкви. Думаю, що це лише мобілізує нас на ефективні подальші кроки, й наша координація дасть додаткові результати».