Дітей, котрі постійно рухаються, весь час щось перекидаючи, розбиваючи і ламаючи, у наш швидкісний час досить багато. Зазвичай вони добре інтелектуально розвинуті, однак їм важко зосередитися, правильно організувати свою роботу. Через це у таких дітей часто виникають проблеми під час навчання у школі. 

Чи можна підвищити ефективність лікування дітей із синдромом порушення уваги або гіперактивності? Фахівці вважають, що так, якщо застосувати сучасні нейротерапевтичні методики. На Чернігівщині в КЛПЗ «Обласна психоневрологічна лікарня» вони стали можливими завдяки сучасному лікувально-діагностичному обладнанню, що підвищить точність діагностики.

Як зазначив головний лікар обласної психоневрологічної лікарні Володимир Ященко, відкриття кабінету нейрофізіологічних досліджень відбулося завдяки співробітництву з Благодійним фондом ім. Святого Пантелеймона, Українською асоціацією нейрофізіологів та Інститутом мозку людини м. Санкт-Петербург (Російська Федерація). При цьому обладнання було одержано за символічну орендну плату.