ПОДІЯ. У місті Снігурівка, що на Миколаївщині,  відновлено будівництво підвідного газопроводу, початок якому було покладено понад сім років тому. Втім, тривалий час газифікація цього району затягувалася. Ще 2007-го мали бути розпочаті роботи із газифікації Снігурівки, коли відповідне доручення дав Прем’єр-міністр країни Віктор Янукович. Але у зв’язку зі змінами в уряді, у Верховній Раді держава «заморозила» розв’язання цієї проблеми. Сьогодні за дорученням Президента України В. Януковича та за сприяння голови облдержадміністрації М. Круглова 15,5 тис. жителів населеного пункту нарешті матимуть газ у помешканнях.

— Уже в квітні цього року запалає факел, і ми всі разом станемо свідками введення газопроводу в експлуатацію, — пообіцяв голова облдержадміністрації Микола Круглов. Він також висловив сподівання щодо участі керівника держави у цьому заході. Наразі паралельно з будівництвом газопроводу розпочнуться роботи з прокладення розвідних мереж у місті. Справа в тому, що до цього часу тільки в Снігурівці та Кривому Озері не було побудовано підвідний газопровід. Тож тільки після підвідного збудують і розвідний по території міста й району.

Найбільш незахищеним верствам населення підведення газу до осель забезпечить місцева влада. Місцеві жителі, присутні під час події, зазначали: вже й не сподівалися на те, що будівництво газопроводу хоча б колись розпочнеться, оскільки встигли зневіритися. Але на власні очі переконалися в серйозності намірів обласної та районної влади.

 На стадії вирішення перебуває газифікація Кривоозерського району. Визначено будівельну організацію, яка готова розробити проектно-кошторисну документацію і розпочати роботи із газифікації. Якщо все  складеться так, то й жителі Кривоозерщини згодом будуть з газом.