Прикарпатці продовжують активно допомагати армії. Працівники нафтогазовидобувного управління «Надвірнанафтогаз» долучилися до збирання коштів для Збройних сил України. Трудові колективи підприємства без вагань приєдналися до всенародної ініціативи підтримати фінансово військових і вже зібрали й перерахували 346 тисяч гривень на спеціальний рахунок Міністерства оборони. Збирання коштів триває. У травні нафтовики знову перекажуть на підтримку вітчизняної армії значну суму. 

Окрім того, при Раді оборони області діє окремий цільовий фонд, що формується із благодійних пожертв, а також за рахунок місцевих і обласного бюджетів. Частину коштів, акумульованих на ньому, спрямують на фінансування створеної днями громадської організації «Народне ополчення Прикарпаття». Її основне завдання — сконцентрувати зусилля і ресурси в умовах можливої агресії сусідньої держави для сприяння забезпеченню обороноздатності області та охороні громадського порядку. Очолюватиме народне ополчення кадровий офіцер Сергій Хамчук.

Структурні одиниці нового громадського об’єднання діятимуть в усіх населених пунктах Івано-Франківщини. Координуватиме їхню роботу штаб з’єднання при облдержадміністрації.

Також кожний район області формує окремий взвод, що увійде у створений на території краю додатковий мобільний батальйон з числа добровольців. Особовий склад цих структурних підрозділів, попередньо пройшовши медичну і психологічну перевірки, отримає зброю.

— На Прикарпатті вже створено батальйон з числа військовозобов’язаних. Проте ми повинні максимально задіяти всі сили для уникнення провокацій та виявлення диверсійних груп, які діють не тільки на сході, а й у західних регіонах України, — зазначив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Троценко. — Об’єднавши матеріальні, фінансові, технічні ресурси та ініціативу наших краян, ми створюємо ще один батальйон. Він стане повноцінною бойовою одиницею, яка максимально забезпечуватиме порядок на території нашого краю, а в критичний момент зможе протистояти будь-яким діям агресора.

За словами обласного військового комісара Ігоря Павлюка, особи, які виявлять бажання вступити до батальйону, пройдуть спеціальні навчання та складуть обов’язкову присягу. Служитимуть вони на контрактній основі.