За фактом захоплення будівлі Донецької облдержадміністрації і обласної ради донецька міліція порушила кримінальну справу.

Про це на брифінгу для журналістів заявив начальник Головного управління МВС в Донецькій області Роман Романов, передає УКРІНФОРМ.

«Міліція зараз перевіряє всі факти захоплення адміністративної будівлі. Там і хуліганство було, і все на світі. Порушена кримінальна справа. В цілому, органи правопорядку працюють у штатному режимі. Їх головною метою залишається збереження стабільності і недопущення кровопролиття», – сказав Романов.

Він також повідомив, що міліція перевіряє факти участі в безладах і захопленні Донецької обласної державної адміністрації громадян Росії.

Нагадаємо, учасники проросійського мітингу на чолі з «народним губернатором» Павлом Губарєвим захопили адміністративну будівлю, де проходила сесія Донецької облради. Губарєв вимагає від всіх місцевих органів влади визнати нелегітимними Верховну Раду України і Кабінет Міністрів, а також будь-якого голову обласної адміністрації, призначеного з Києва.

Натовп бив вікна і двері, заблокував у залі 70 журналістів, після чого захопив два поверхи.

За годину представників ЗМІ випустили із заблокованого приміщення.