Справжнім святом пісні й танцю став II Міжнародний фестиваль-конкурс «DanceSongFest-2013», який відбувся у Харкові. Він зібрав понад 600  талановитих людей віком від 3 до 60 років з України, Німеччини, Росії, Білорусі, Азербайджану, Вірменії і Таджикистану.

Як розповіла засновник фестивалю доцент кафедри естрадного співу Харківської державної академії культури Людмила Кудрич, цього року в творчому заході взяло участь удвічі більше танцюристів і співаків,  ніж  торік. Вони змагалися в номінаціях: народний вокал, джазовий вокал, класичний танець, народний танець, бальний танець і сучасна хореографія. Переможці отримали змогу виступити на гала-концерті. Їм вручили пам’ятні дипломи і подарунки.

Характерною рисою нинішнього фестивалю «DanceSongFest-2013» стало, за словами Людмили Кудрич, обов’язкове виконання професійними вокалістами пісень відомого українського композитора Ігоря Поклада, який спостерігав за конкурсантами в режимі онлайн і міг оцінити їхній потенціал і виконавські навички.  Також уперше на конкурсі виступили джазові вокалісти.