Міжнародна федерація футболу оприлюднила офіційний відеоролик чемпіонату світу з футболу 2018 року, в якому Крим зображено частиною Росії. Це відео було розміщене на офіційному каналі FIFATV на YouТube.

Український дипломат, директор Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський закликав Федерацію футболу та Міністерство молоді та спорту України негайно подати протест і позов із приводу цього відеоматеріалу. Вже наступного дня керівники Міжнародної федерації футболу визнали власну помилку.

— За сприяння президента ФФУ Анатолія Конькова українській стороні вдалося отримати вичерпну відповідь від ФІФА за непорозуміння щодо відеоролика, присвяченого чемпіонату світу 2018 року в Росії, — розповів журналістам керівник управління інформаційної політики ФФУ Павло Терновий. — ФІФА попросила українську сторону про вибачення за цей відеоролик, який вже видалено з офіційної сторінки організації.

У штабі світового футболу зазначили, що знають усю суть кримської проблеми, й нагадали, що розробкою відеоролика займалися представники країни-організатора.

Як відомо, фінальний етап наступної світової першості відбудеться з 8 червня по 8 липня у Росії. За право проведення мундіалю боролися Росія, Англія, а також спільні заявки Бельгії та Нідерландів, Іспанії й Португалії.