ІНТЕГРАЦІЯ. Фінляндія підтримує євроінтеграційні прагнення Києва та вітає політичну волю керівництва України завершити переговори з ЄС щодо Угоди про асоціацію до кінця цього року.  Про це заявив Прем’єр-міністр Фінляндії Юркі  Катайнен під час зустрічі з Головою Комітету міністрів Ради Європи, міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком.

Сторонами було відзначено високу динаміку українсько-фінляндських відносин, а також обговорено перспективи активізації двосторонньої взаємодії, насамперед, у торговельно-економічній сфері, в галузі інновацій та високих технологій.

Окрема увага під час розмови була приділена поглибленню політичного діалогу, зокрема, Костянтин Грищенко передав запрошення Прем’єр-міністра Миколи Азарова главі уряду Фінляндії відвідати Україну найближчим часом.

Юркі  Катайнен підтвердив готовність офіційного Гельсінкі  надавати підтримку євроінтеграційним прагненням України, зокрема у контексті завершення переговорів з Європейським Союзом щодо Угоди про асоціацію, включно зі створенням зони вільної торгівлі, а також імплементації Плану дій ЄС із лібералізації візового режиму для українських громадян.

На думку Юркі Катайнена, Угода про асоціацію має стати ключовим елементом у подальшій розбудові відносин Україна — ЄС. На його переконання, дуже важливо, що керівництво України прагне інтегруватися до ЄС. «Це дає людям надію та відкриває нові перспективи. Ми підтримуємо євроінтеграційні устремління України та виступаємо за лібералізацію візового режиму з вашою державою», — зазначив Прем’єр Фінляндії.