МВС зупинить функціонування всіх гральних салонів і клубів, зокрема й лотерейних закладів. Процес почнеться зі столиці, а найближчими днями пройде по всій країні. Глава відомства Арсен Аваков заявив, що «міліція більше не буде ні арбітром, ні сторожем хитромудрих сумнівних схем ігро-лотерейників», які через систему довідок, експертиз і рішень судів ведуть-таки ігрову діяльність.

«Набридли конфлікти і компроміси, за якими стоять величезні гроші, що течуть повз бюджет. Набридло безсистемне латання дірок. Постійні сутички, кримінал і мінімум податків у бюджет. Корупційні шалені гроші, які постійно нишпорять у пошуках «даху» серед держчиновників, — ось що нині являють собою ігрові (лотерейні) заклади», — цитує слова міністра прес-служба МВС.

Арсен Аваков закликав народних депутатів і фінансистів, у разі якщо вони вважають за необхідне забезпечити надходження легальних доходів у  бюджет, ухвалити відповідний закон, запровадивши на ринку жорсткі правила щодо обов’язкових платежів до бюджету країни.