На Миколаївщині заборгованість із зарплати становить майже 45,6 мільйона гривень. Зросли такі борги на комунальних підприємствах Миколаєва. Про заходи місцевої влади для розв’язання проблеми йшлося на засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із зарплати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. 

Представники 8 міських підприємств (Миколаївзеленгосп, «Миколаївська ритуальна служба», комунальне спеціалізоване монтажно-експлуатаційне підприємство, «Мостобудівельний загін №73», «Миколаївський комбінат хлібопродуктів», «Миколаївський Діпроміст», «Миколаївське підприємство «ЕРА», «Океан») доповіли про стан погашення боргів із зарплати та внесків до фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування.

За інформацією заступника голови облдержадміністрації Володимира Лусти, правоохоронці у результаті перевірок виявили низку порушень законодавства: не виплачують заробітну плату з коштів, спеціально для цього наданих.

Керівник ТОВ «Миколаївзеленгосп» Володимир Малий зазначив, що для підтримки функціонування підприємства у 2013 році взято кредит у розмірі мільйон 805 тисяч гривень. Більшу частину цих коштів спрямували на погашення боргів із зарплати. Міськвиконком надав додаткову фінансову допомогу. Однак все одно заборгованість міста підприємству становить 4 мільйони гривень.

Така сама ситуація і на інших комунальних підприємствах міста, які мають від міськради повний портфель замовлень. Тож на засіданні комісії було вказано на недопущення таких ситуацій. Також вирішено направити листи від імені голови Миколаївської облдержадміністрації до керівників підприємств, їхніх засновників та власників, а також до концерну «Укроборонпром», Мінагрополітики і Держказначейства України з проханням погасити борги на підвідомчих підприємствах.