Велелюдно пройшли урочистості з нагоди 136-ї річниці від дня народження видатного українського поета-лірика, прозаїка, драматурга Олександра Олеся (1878—1944).

На його маленьку батьківщину до містечка Білопілля на Сумщині завітали численні гості з різних куточків краю: письменники Сумської обласної організації НСПУ — лауреати премії імені Олександра Олеся, студентська та учнівська молодь, бібліотекарі, вчителі, представники громадськості.

Вшанування розпочалося урочистою ходою та покладанням квітів до пам’ятної дошки на будинку, в якому народився поет. Затим учасники свята відвідали музей О. Олеся, розташований у  приміщенні центральної районної бібліотеки, яка, до речі, названа на честь славетного земляка.

А в районному будинку культури відбулося культурно-мистецьке свято «Пишаємося славою твоєю», де було розгорнуто експозицію робіт учасників учнівського літературного конкурсу «І розітнувсь мій перший спів». Родзинкою заходів став школярський флешмоб «Читаємо Олеся», під час якого учні декламували поетичні рядки свого земляка.

Як наголосили заступник голови Білопільської РДА Віта Корнієнко та завідувач відділу культури райдержадміністрації Світлана Лукова, традицію відзначати день народження поета започатковано 36 років тому. Відтоді щозими на початку грудня у Білопіллі збираються ті, кому дорога творчість видатного майстра національної літератури.