Перші 80 юнаків-призовників з Харківщини у цьому році вже поповнили лави української армії. Для проведення призов­ної кампанії з обласного бюджету було виділено близько 1,4 мільйона гривень. Як розповів військовий комісар області Юрій Калгушкін, саме завдяки підтримці обласної адміністрації Харківщина на 100% виконує планові показники та є лідером з комплектування лав ЗСУ та Національної гвардії. Особливістю весняної призовної кампанії, за словами Юрія Калгушкіна, є те, що строковики вперше не направлятимуться до підрозділів Державної прикордонної служби, оскільки сьогодні вона вже повністю укомплектована контрактниками.

Новобранці цікавляться і контрактною службою. Фото з сайту mil.gov.ua

«Близько 40% призовників проходитимуть військову підготовку в частинах Національної гвардії України. На території Харківської області знаходяться дві бригади Регіонального управління Нацгвардії, і понад 200 із загальної кількості призовників, яких ми плануємо відправити до Нацгвардії, будуть проходити службу саме на території Харкова», — зазначив військовий комісар.

Він також повідомив про те, що всі призовники, які служитимуть у Збройних силах України, спочатку відправляються до навчальних центрів у Чернігівській, Полтавській та Київській областях. Після трьох місяців підготовки хлопців направлять до пунктів постійної дислокації військових частин. Майже 150 призовників повернуться до військових частин Харківської області. Виконувати бойові завдання в зоні АТО військовослужбовці строкової служби не будуть. Серед строковиків вже є бажаючі служити за контрактом, укласти його вони зможуть вже через три місяці строкової служби.

Триватиме весняний призов до кінця травня. Загалом же Харківщина планує направити до армії 1200 строковиків, що вдвічі більше, ніж торік.