Президент Петро Порошенко прийняв Прем’єр-міністра Республіки Хорватія Андрея Пленковича, який здійснив перший за часів незалежності обох держав офіційний візит до України. Глава держави висловив сподівання, що на новій посаді керівника хорватського уряду колишній голова делегації Європарламенту в Україні зберігатиме високу увагу до України, європейської інтеграції та наших двосторонніх відносин. Співрозмовники обговорили активізацію діяльності двосторонніх робочих механізмів задля розширення торговельно-економічної співпраці.

За дорученням Прем’єра Хорватії на його батьківщині створено робочу групу підтримки України, до складу якої ввійшли високопосадовці багатьох хорватських міністерств і  відомств. Президент подякував поважному гостеві за послідовну підтримку Хорватії в питанні територіальної цілісності України в межах міжнародних організацій, повідомляє департамент прес-служби АП.

Петро Порошенко закликав активно сприяти завершенню роботи над механізмом призупинення безвізових режимів, що відкриє шлях до скасування віз для України, а також завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна — ЄС.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»