У цьому році сектор державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО у Вінницькій області реалізовував п’ять програм, виконавцем яких визначено територіальні сектори в обласних центрах, а саме: щодо санаторно-курортного лікування, психологічної реабілітації, професійної адаптації, протезування втрачених кінцівок та закупівля житла воїнам, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Учасники АТО отримують земельні ділянки

«Наразі здійснено протезування трьох бійців та ще троє знаходяться на лікуванні та очікують протезування. Санаторно-курортним лікуванням скористалися 23 інваліди АТО і 185 учасників бойових дій, які пройшли службу у зоні АТО. Психологічну реабілітацію пройшов 351 військовослужбовець.

Професійну адаптацію отримали 167 демобілізованих бійців. Для двох інвалідів, які втратили нижні кінцівки, за рахунок державного бюджету, придбано житло у місті Вінниця ще один інвалідів на даний час готує необхідні документи для придбання житла», — повідомив головний спеціаліст сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО у Вінницькій області Олег Дмитрійчук.

Сектор тісно співпрацює з Держгеокадастром у Вінницькій області. За клопотанням представників сектору, учасникам АТО Вінниччини було виділено 30 земельних ділянок під садівництво у селі Іванівка та 12 земельних ділянок у селі Бохоники Вінницького району.